Aveiro

Aveiro 17. Yüzyıla kadar önemli bir liman şehri olarak faaliyet göstermiş bir portekiz şehridir.  Şehrin merkezinde rengarenk çeşitli evler, kiliseler ve kanallar yer almaktadır. Özellikle güneşli bir günde giderseniz Aveiro'yu seveceğinizi düşünüyorum. Merkezde çeşitli yerleri gezmek için herhangi bir toplu taşıma aracı kullanmanıza gerek yok. Her yere yürüyerek ya da bisiklet kullanarak gitmeniz mümkün ve ayrıca  şehrin önemli noktalarını görmek için günübirlik bir gezi yeterli olacaktır.

Aveiro Şehir Merkezi

Bu şehre Guimarães'ten, Braga'dan ve Porto'dan şehirlerarası trenlerini kullanarak ulaşabilirsiniz. 


Bu siteden saatlere ve ücretlere bakabilirsiniz. Biletin site üzerinden alınıp, alınamayacağına dair bir bilgim yok ancak hangi şehirdeyseniz o şehrin tren istasyonundan almanız daha garanti bir seçenek olacaktır. Zira trenlerin içinde her zaman bileti kontrol eden insanlar bulunuyor. Ayrıca tren istasyonunda biletleri  8-10 kişilik bir arkadaş grubuyla almanız halinde, biletlerin fiyatları da düşüyor, aklınızda bulunsun.

Şehrin merkezi dışında ise okyanusun yakınlarında yer alan Costa Nova bana göre Aveiro'da mutlaka gidilmesi gerekenlerin en başında yer alıyor. Costa Nova'ya şehrin merkezinden ya da tren garından kalkan otobüslerle ulaşabilirsiniz. 

Costa Nova'da birbirinden farklı ve rengarenk çeşitli balıkçı evleri, mükemmel bir sahil ve pazar alanı yer almaktadır. Yukarıda belirttiğim gibi Aveiro'ya güneşli bir günde gidiyorsanız Aveiro'yu ve özellikle Costa Nova'yı çok seveceğinizi düşünüyorum.




Hayatınızda ilk defa bir okyanus görüyorsanız bu heyecan ilk sefer için gayet doğal diye düşünüyorum. Böyle marjinal bir poz ile o anı ölümsüzleştirebilirsiniz. :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder